POLETJE 2018 V BIKINIJU…S KANGLICO IN LOPATKO

HEŠTEG SEKSI

0
Zdaj ko smo se nažrli šunke, potice in ostalih jajc in je obisk ene in druge in tretje familije za nami (brez incidentov, kultivirani pogovori, vse bp), ja, zdaj lahko končno rečem, juhuhu, pomlad je tu. Tralala. Poleg jeseni, moj najljubši čas. 
 
Pomlad. Pisana kot velikonočni pirhi. Eni v kratkih, drugi v dolgih. Se dobiš s frendico v mestu. Ti v leder jakni in allstarkah, ona v plašču in ugicah. Ne veš kako bi se oblekel. Otrokom pa nimaš kaj obleči. Čez zimo so vse prerasli. In tudi jaz nimam nič pametnega v omari. Sem tudi prerasla. Ker sem čez zimo postala velikonočna šunka. Tista v testu. In testo, kot moje telo, je čez zimo res lepo vzhajalo. Fino je, uf, mehko je in rahlo. Meso pa sočno, mastno in rozasto. Kot mora biti. Kot moram biti. In moje novo pastelno pomladno krilce se popolnoma ujema z barvo moje pastelno zelenkaste kože. Hešteg Seksi.
 
In končno je čas za pomladno čiščenje stanovanja, za detox in depilacijo telesa in za prvo žehto na pomladnem soncu. In čas je za prve poletne plane. Jaz sem že rezervirala prvi del dopusta in z mislimi sem že na otoku, na svoji plaži, v najljubšem delu sveta, kjer se sliši najlepši zvok škržatov, kjer fašeš smolo na vse brisače in pa iglice borovcev v svojo belo rit. Idila. 
 
Morje, sonce in jaz…cel dopust v bikiniju. Yes! Ni lepšega. In letos brez Malega v trebuhu. Mogoče je pa zdaj čas za enodelne kopalke, ki si jih že tako dolgo želim, a se jih tako otepam. Ker se jih bojim. Ker je tanka (pretanka) meja ali bom v njih izgledala kot Selena Gomez na Havajih ali bolj kot bakica na plaži v Crikvenici. Nekako podobno kot je tanka meja ali si v oprijeti majčki z globokim izrezom videti seksi ali poceni. In ali si v poletni oblekici z nizom gumbkov in rožastim vzorcem huda alla Severina ali bolj alla branjevka z ljubljanske tržnice? Hešteg Seksi.
 
Zaenkrat sem še nesigurna v svojo poporodno situacijo in se bom gibala v bolj varni coni bikinija. A letos se bo videl tudi spodnji del. Lani se ni. Lani bi lahko hodila brez spodnjega, ker od spredaj, baje, nihče ne bi opazil. Meni se je ves čas zdelo, kako je vse ok. In kaj, v čem je problem? In kako prefinjeno se gibljem s svojim nosečniškim trebuhom. A ko sem šla mimo kake izložbe sem zagledala – TO. In prasnila v smeh. Niti P od prefinjenosti. Niti E od elegance. 
 
To je tako kot ko sem pred leti hodila na jogo in nas je naša gibka vaditeljica joge vzpodbujala in hvalila – dolg vrat dekleta, dolga hrbtenica, ve ste kot eni elegantni labodi. In smo se res počutile tako. In smo ji verjele. Vmes pa sem pogledala v stransko ogledalo in zagledala eno jadno jato labodov z zlomljenimi vratovi in z išijasom. V bolečem krču. In prasnila v smeh. Ne najbolj elegantno. Nič od prefinjenega. Nič od Čajkovskega. 
 
Frendica, ki že leta vodi vadbo za nosečnice, je rekla, da takega nosečniškega trebuha, kot je bil moj, še ni videla. Očitno tudi ne nihče na plaži, ne na cesti in ne v trgovini. Ker vsi so bili ves čas v nizkem štartu, da me peljejo rodit – U Rijeku, gospođo! Meni se ni mudilo. Ljudje, brez panike! In sem pregurala do 72 tedna (toliko je, namreč, rekel moj Bik, da sem noseča). Hešteg Dvainsedemdeset Tednov. 
 
In ko sem rodila Malega oziroma velikega bumbarja, potem se mi je zdelo logično od kod so prihajali vsi zaskrbljeni in pomilujoči pogledi vseh mimoidočih in pa mojega lastnega ginekologa vseh 72 tednov! Izgledala sem kot tempirana, a vesela in srečna, bomba. Hešteg Seksi.
 
Letos pa bikini. Zgornji, spodnji del, ni da ni. Bikini v kompletu. In v vidnem polju. Tudi od spredaj. Zato je čas za Priprave na poletje 2018. Že dva tedna se prepričujem, da je pa že skrajni čas za obisk fitnesa in za nov jedilnik. Ker hrana je vse, ane. 
 
Moja Nana (ne vem, kateri motivacijski film se njej vrti v glavi?!) brez pavze hodi na fitnes celo leto, trikrat na teden. In pridno papa avokado in bulgur. Malina mašina. Jaz pa prelena za telovadbo in prešibka za odrekanje hrani (ki mi služi, med drugim, tudi kot mašilo čustvenih žutih minut) imam vrsto izgovorov. Ta dobrih. Prepričljivih. Evo, samo nekaj od njih. Mogoče pa v katerem najdeš navdih in idejo, zakaj Danes res še ni najboljši dan za začetek s Pripravami na Poletje 2018. 
 
Danes je sončen dan. Pa saj nisem blesava, da bom na tak lep pomladni dan v kuhinji sočila zelene biljke ali se potila v zatohlem fitnesu. S tamalimi grem ven. Hešteg PomladJeTu.
 
Danes dežuje. Fitnes je preblizu, da bi šla z avtom in ravno toliko predaleč, da bi šla peš. Dežnika ne maram. Tako da, lej, ne morem. Preveč pada. Hešteg SajBiPaNeMorem.
 
Danes dobimo obiske. Prideta Nina in Klemen. Še dobro. In pa komaj čakam. Na meniju: ocvrti puranji trakci v kornfleksu, pomake. Vino. Veliko vina. Nič vode, ingverja in limone. Danes ne. Hešteg BoljeBitiPijanNegoZdrav.
 
Danes sem zmenjena z Ano. Sicer je ravnokar odpovedala, a moram se dosledno držati plana, kot sem si ga zadala. Danes ne grem na fitnes, ker se dobim z Ano. Stick to the plan! Hešteg AlwaysBlameOthers.
 
Danes ima moja ta Velka v šoli svoj prvi govorni nastop. In jo popoldan peljem v SEM-a na tortico. Imava mini dejt. Danes ni dan za karkoli drugega (v ta karkoli pašejo počepi in stebelna zelena). Hešteg Proudmom.
 
Danes je moj Mali prvič zaploskal. In sem vsa iz sebe. In ga moram ujeti pri ploskanju, da ga posnamem. In poslati posnetek babicam na viber. To je projekt za cel dan. Torej, danes fitnes definitivno odpade. Hešteg KoBabicamInštalirašViber.
 
Danes moram dokončati novo (tole) objavo, ker jutri je torek. In iz mojega arhiva moram poiskati fotko, ki bo pasala zraven heštega seksi. Nekaj z bikinijem. To bo trajalo. Ah, ok. Spet nič od fitnesa. Hešteg WorkWorkWork.
 
Danes imam dober dan, ker je torek. Ob torkih pa res ne morem grickati korenja in delati sklec. Hešteg LenaKoFuks.
A zakaj bi se sploh matrala?
 
Moja rit nikoli ne bo kot guza od JLo. In joške nikoli kot sise od Sofie Vergare. In še nekaj let bom na plaži s kanglico in lopatko delala potičke. In s čehom Jirijem bova skupaj, z nogami v morju, napihovala rokavčke in unicorne. In Malemu bom vlekla kamenčke in cigaretne ogorke iz ust. In ta Velki bom štimala masko in plavutke. In Biku bom mazala hrbet in gavrilovič pašteto na beli puhasti kruh. 
 
In ja, še kar nekaj let bom na plaži, verjetno kar v bikiniju, stražila obe moji driskici, da se mi ne utopita. In to v ta stabilni, ta mamasti pozi – noge v razkoraku, roke v boku in fokusiran pogled Mitcha Buchannona.
 
Hešteg ObalnaStraža. 
Hešteg Seksi.
 
 
Nalagam, počakaj...