Malo nora, malo zmešana

Hormonalno neuravnovešen čas, ki nas dela malo nore in malo zmešane in ki lahko ženske spravi tudi do nedihanja in nam neredko zaustavlja krvni obtok, me je spodbudil, da sem svoje frustracije, dileme, boje, strasti in veselja začela zapisovati.

Ti zapisi so postali meni (in mnogim drugim) moja mala terapija. Objavljala sem jih vsak torek, ob sredah pa so izhajali v spletni različici nekega slovenskega časopisa. V zapisih z vseh možnih zornih kotov in z znatno mero samoironije obdelujem povsem vsakdanje teme, ki nas ženske zanimajo, veselijo in nas bremenijo do zadušljivega, ker si, a le na videz, želimo vsega preveč – pridkanih otrok, vznemirljivih odnosov z moškimi in ljubimci, pristnih prijateljstev, odobravanja in ljubezni staršev, uspeha ali vsaj kakršnegakoli priznanja na poslovnem področju in pa te preklete neulovljive sreče. Najbrž pa si od vsega najbolj želimo le notranjega miru, te najvišje vrednote, ki jo v življenju lahko sploh dosežemo.

 

Kako se z obremenjujočo nagubano kožo, s hektičnim utrujajočim urnikom, z nemogočimi malimi driskicami, ki nam komplicirajo življenje, z moškimi, ki jih ljubimo, a nas še vedno nikakor ne razumejo, s taščami, ki nas prijazno in nevidno nadzorujejo, s prijatelji, ki jih nujno potrebujemo, in pa same s seboj, druga z drugo, in tudi druga proti drugi, s svojo malo noro, malo zmešano glavo, z dnevnimi izzivi, ki so primerljivi z organiziranjem poletov na Luno, močjo superjunakinj in tudi nemočjo tragikomičnih podob … kako se danes z vsem tem borimo ženske, fenomenalke, četudi večinoma le doma za štedilnikom, ko drgnemo zažgano ponev – to vse sem poskušala ujeti v torkovih zapisih, ki so strnjeni v tej malo nori, malo zmešani knjigi.

 

Knjiga je namenjena vsem ženskam, ki se počutijo, da vsak dan organizirajo vsaj en polet na Luno in nazaj in pri tem skušajo ostati prisebne. No, pa tudi moškim, ki se trudijo doseči nemogoče – razumeti žensko (malo noro, malo zmešano) glavo.


Odzivi bralcev:

»Oh, kako fajn te je brat!« Jožica A.

 

»Tole mora brat širša javnost! Kar brala bi naprej in naprej …« Katarzyna C.

 

»V smeh in solze si me spravla.« Ana T.

 

»Super, na dober način poveš kaj nas muči … izgubim občutek, da se takšne stvari dogajajo samo meni, ter se seveda zraven režim na ves glas. Torkova jutra bi brez tebe bila prazna.« Barbara Č.

 

»Majstorica, tole sem pa mogla možu poslat, glih včeraj je jamral, da sem tečna ‚zaponort‘. Tuki ima vse odgovore.« Bilka S. D.

 

»Spet ena od tistih, kjer se najdeš na eni in drugi strani … ker nimam velkih jošk ampak mam pa hudo rit. Hvala za torke!« Urša K. L.

 

»Mater si me razpizd*** … Še pri uhah mi gre ven!! In veš zakaj!!??! KER IMAŠ PRAV! Ker si me prijazno spomnila na realnost. Hvala, to sem danes potrebovala.« Marjana B.

 

»Tud moški te beremo.« Klemen M.

 

»Kok si nora al pa zmešana, ne vem, si pa gotovo pozitivno odštekana.« Lili D.

 

»To je real shit o čemur ti pišeš.« Špela P.

Naroči

Naroči knjigo preko spletnega obrazca.

Št. strani: 336
Vezava: Mehka
Cena: 25 € – poštnino častim  Email: info@urbanamama.si

  Web: urbanamama.si

  To ima pa po meni 💛 #pločnik #ljubljanamoments #urbanvibes #loveljubljana ...

  77 1

  Z Ano sva sedeli za šankom Orto bara, v ozadju sva poslušali Petrovo orgazmično soliranje, ko me je zadelo in sem ustrelila kot iz topa: „Nujno potrebujem ljubimca!” Kljub klišeju. Saj veste, ločena, nad štirideset, situirana, urejena. In to ta ženska, ki sicer verjame v globoke odnose in ni za površne relacije ter izbira le takšne prijatelje, ki se v pozdrav objemajo in poljubljajo. Da, ta ženska je začutila, da potrebuje nekaj prvinskega, užitek, ki bi dal iz sistema vsaj del nakopičenega gneva, ki ga nosi. Eksorcizem, ki bi izgnal ostanke preteklosti iz pozabljene ženskosti, ki je nekje obtičala, ki je kar naenkrat svobodna (grozljiva je taka nenadna svoboda!) in stoji na razpotju sama in prestrašena. LINK V OPISU PROFILA 💘 #kolumna #sfiltrom #brezcukra #drugarunda #somelikeithot 🍸✨🔥 ...

  84 3

  #versionblackandwhite 🖤 ...

  131 2

  Slabo upoštevam navodila (ne znam ali nočem, kdo ve), ampak nekaj jih je ratalo, plus imeli sva se super @houseofaleksandra 📸 🎉🍸✨ Ena bo zagotovo za Grazio, za nove kolumne @katarinambajt @ssspela 👑👑💘💘 #graziaslovenia #revijagrazia #novekolumne #sfiltrom #brezcukra ...

  232 13

  🤍 #backintime #mothersday ...

  90 2

  Nova Grazia, nova kolumna ✨ #grazia #revijagrazia #graziaslovenia #novakolumna #sfiltrom #brezcukra Je srečen zakon mit? 💞 ...

  37 0

  DRUGA RUNDA 🍸✨👑💘 Ločitev je emocionalni pekel in prinese marsikaj. Dramatiziranje, da bodo otroci zafurani, glorificirano oboževanje prijateljev, ker te držijo pri življenju, nevzdržen občutek zapuščenosti in osamljenosti, nočna cviljenja v povšter, neustavljive solze ob ljubezenskih refrenih in čutnih kitarskih rifih. Link v opisu profila 🆙 #kolumna #drugarunda #imback #newchapters #urbanamama #sfiltrom #brezcukra ...

  107 2

  Nova kolumna bo! 👑💘🔥 In to za mojo najljubšo revijo 🔜 #feb15th #newchapters ...

  143 12

  #makingmecrazy 🙈 & #cantlivewithoutthem 💕 #siblings #tajavitaandleonard #childhoodunplugged ...

  85 3

  Dreams last for so long, even after you're gone 🤍 Jewel #weekendgetawaywithgirls ...

  137 3

  🎉 #newyearcelebration ...

  53 2

  #workmodeon #officechristmasparty #elevatorbaby #december ...

  55 2

  #boyfriendjeans & #myboyfriendtshirt ❤ #somelikeithot #merilynforever #yesitslove ...

  84 3

  ✨🌟💫 #magicaltimeofyear ...

  91 2

  ✨#homesweethome #december ...

  48 3

  Yes, it's love 🖤 #elevatorselfie ...

  81 3

  Love elevators✨ #elevatorbaby #elevatorselfie #sendingkisses #basic ...

  120 2

  First day of fabulous 43! Thanks to my lovely family, my best (and most beautiful) friends and This guy who makes me feel like I'm 17 again ❤ My birthday party yesterday was off the charts thanks to my girlfriends, I love you all sooo much @pomaranchka @alja_rozman @be.malinana @ninkich @visnafrisna @spelikapresles @jakajli @leazupanc @spelamiklic @tanjahodnik @tinaa_tanko #birthdaygirl #thisis43 #libra #lifeisajourney #thankyouuniverse #asgoodasitgets #lovevibes ...

  353 41