KAKO MI JE METALLICA UNIČLA VALENTINOVO

0
Pred nekaj meseci ga je klical Peter, če gre z njim in fanti na Metallico, v Bologno. In me je, seveda, vprašal ali je ok, če gre. Valda! sem izstrelila. Ker jaz sem SuperKul glede teh stvari in zelo podpiram, da ima vsak od naju svojo svobodo in svoj čas za počet to, kar ima rad. In ne maram, če ves čas tiščiva skupaj. Tega, v bistvu, ne prenesem. Se je kar fajn malo pogrešat. 
 
Ko se s puncami pogovarjamo, smo vse istega mnenja. Naj ima vsak svoje hobije in naj hodi ven s frendi. Tako, kot gremo me punce na večerje in pivičke. In na babje vikende. In gremo ven plesat (še premalo). In uživamo. Same. Isto velja za njih. Zakaj pa ne.
 
A če si en večer rekla Ja, kar pojdi ven s frendom (ker furaš stil JazSemSuperKul in nikogar ne omejujem in tudi obratno, nočem, da kdo mene), a si v resnici hotela (in si bila potem užaljena), da on vseeno opazi tvoj ranjen bambi pogled, ker si imela res tak grozen dan in si pričakovala, da bo on to sam dojel in začuuutil (brez podnapisov – V bistvu nočem, da greš). In seveda, da bo sam videl in vedel, da ga hočeš ob sebi in bo ostal doma. In bo kar sam od sebe zavrnil vabilo na pivo, badminton, karkoli, ker bo pa on danes raje s svojo drago…Ha! Pozabi!!! “Normalen” moški ni Danny in jasno ne vidi in ne bere med vrsticami in tudi ne podnapisov. In malo (en malček) ignorira tvoj CelSafr na obrazu. Pa ne zato, ker te ne mara. Ne zato. To, da si hotela, da on čuuuti, kaj ti bi v resnici, postane tvoj problem. Če si rekla, naj kar gre, bo šel.
 
Torej, popravek. Ko se s puncami pogovarjamo, smo vse istega mnenja. Naj ima vsak svoje hobije in naj hodi ven s frendi…
 
Razen! takrat, ko…
 
Si noseča in malo do roka ali že čez rok in se komaj premikaš, ampak se delaš, da si še vedno lahkotna, a žilava balerina z blaženim sijajem na obrazu. Ne, ni problema, kar pojdi s fanti na fuzbal. Res. Saj lahko sama tako nebogljena ležim na kavču in prestavljam trebuh levo desno. In če se kaj začne dogajat, bom šla že sama, peš. Bom tud tekla, kot Francka, če bo treba. Saj je porodnišnica tukaj izza ovinka. Me bo pa tisti klošar spremil. Saj veš tisti moj kralj ulice, ki mu vedno dam kak euro. Bo šel on z mano. Me bo držal za roko. In tolažil. In predihaval popadke. Ni problema. Ti kar užiiivaj! (podnapisi: Ne it! Niti slučajno.)
 
Si ravno rodila in hočeš biti superwoman in JazVseZmoremSama. Ampak, v resnici, ne zmoreš. In si hormonsko neuravnovešena (in nevarna sebi in okolici), jokasta in malo nora. Nora za oskarja za stransko v Letu nad kukavičjim. In te vse boli – piz…, rit in joške. Vsak dan v drugem vrstnem redu. Ja, saj jaz bom že. Bom jedla nekaj stoje (ker sedeti še ne morem), z malim na zizi. Lulat bom šla jutri. Me tolk spet ne tišči. Pod tuš bom šla pa naslednji mesec. Ali spomladi. Res ni panike. Kar pojdi ven na pivo. Vem. Ker rabiš. In fantje te pogrešajo. Fajn se imeeej! (podnapisi: Ne it! Polušal jih boš še v penziji.)
 
Si imela res slab dan (kurčev sem prvotno napisala…pa res ni lepo). Ker si v službi vse naredila petkrat. In vsakič vse narobe. In ti je pred trgovino zoprna baba (mogoče ni zoprna, ampak tebi je) zasedla zadnji dober parking, ko si šla po novo šminko, da boš boljše volje. In te je prodajalka vzvišeno in pokroviteljsko odpikala, s svojimi  trepkajočimi kameljimi trepkami, ker nisi hotla šminke, ki ti jo ponuja. Ampak tisto ta poceni. Za 3 eure. In se ti je na blagajni vrinila lepa Kim Kardashian. In si bla tolk jezna, ampak nič nisi rekla. Ker je izgledala prfekt. Ti si bla pa že vsa jadna. In nisi imela energije, da jo steraš na konec vrste. Ali pa v pm. In ko si končno prišla na vrsto, je blagajničarka ugotovila, da – To je pa tester, gospa. In so te vsi v vrsti gledali in čakali, kaj boš. In si vse pustila. In šla. Brez poceni šminke. Na, že tko, kurčev dan (kar prvotna verzija). (podnapisi: Ne it! Če greš, bo cel tvoj mesec precej slab. Ne slab, kurčev.)
 
Si res brezvezne volje. Ne dobre in ne slabe. Samo brezvezne. In rabiš nekoga (njega), da lahko jamraš. Ker imaš pms. In sonce ne sije dovolj močno. In ne greje dovolj toplo. Vsaj ne tako, kot bi ti hotla. In luna ni taprava. Ne polna. Ne prazna. (podnapisi: Neee it!)
 
In ko je Metallica na valentinovo. Ja, ravno na valentinovo. 
 
Ko so fantje karte že kupili, sem izvedela še ta (nepomemben) detajl, da je koncert na valentinovo. Moje valentinovo. Najino valentinovo. Okej, v resnici mojega Bika res briga za valentinovo. Malo se dela, da ga ne, zaradi mene. Ampak vem, da ga.  
 
Ko imaš male driskice je vsak praznik, tudi, če je skomercializiran in komu neumen, kot je valentinovo, zelo dober razlog, da daš otroke nekam in sta sama. Zato jaz, ki sem že tako zaljubljena v filmsko romantiko, praznujem vse praznike. Po vseh koledarjih. Blesave in manj blesave. In tudi vse možne datume najinih obletnic in veselih dogodkov. Ker se jih potem nabere in imaš vsak mesec vsaj en dober razlog za pobeg na večerjo ali za večernji dejt na kavču. 
 
Tako, da…Metallica, res, fakof. Upam, vsaj, da boste odšpilali najino poročno pesem, da bom čez whatsapp dobila tisto malo valentinove romantike. In bom lahko obujala spomine. Sama. Z ranjenim bambi pogledom. 
 
Fantje, uživajte na koncertu!
Vaše SuperKul Drage.
(podnapisi: mislim resno…jah, ker vas mamo rade)
❤
 
Nalagam, počakaj...