DANES JE DAN ZA SEKS

0
Da imam skooos kaj v planu. Da sem ziher že kaj splanirala, tudi če nisem (še) omenila. Da kdaj bo kak dan ali vikend brez planov…poslušam nonstop. Od Njega. Hedonističnega bika. Ja, vem. Jaz plane delam ves čas. In jih zapisujem povsod. V planer (letne), na rumene pildke (tedenske) in v telefon (dnevne). Ja, ker rada. Dobro splanirat čas, za vse kar bi mi radi počeli, je umetnost. In vemo, da je VseNarestKarJstHočem samo stvar dobre organizacije. Brez plana sigurno ne bi diplomirala. In verjetno ne bi pisala tega bloga. In definitivno ne bi imeli vsak dan finega kosila. Ker nič se samo ne napiše. In nič se samo ne skuha. 
 
Če vse planiraš edino nisi tako zelo kul, kot bi hotel. Ker nisi dovolj spontan? In nisi dovolj CarpeDiem  in LiveFree in LiveLaughLove in ta krep, ki si ga vtetoviraš. Ali pa nalepiš na steno spalnice. Ker PlanYourDay ali BeOrganized si ne vtetoviraš. In si ne nalepiš. Ker to se pač ne sliši dovolj uživaško. A če si nagnjen k temu, da spontano lahko počneš nič v nedogled in celotedensko gnitje zate ni čisto nič posebnega, potem je planiranje nuja. Ker sicer smo lahko ves čas spontano doma in počnemo nič. In naredimo nič. In gremo nikamor. In se družimo z nikomer. Plani so ok. Spontanost pride pa sama. Zelo spontano. Vsakdan in v ravno pravi dozi. 
 
Ko si enkrat Velik, in si v službi, in imaš otroka (enega, dva, tri…) in moža in mogoče psa in delaš vse nemogoče stvari, ki pašejo zraven, potem je spontano kosilo s frendico redek slučaj, in spontan žur do jutra največji luksuz in spontan seks sredi dnevne sobe….ja, precej nemogoč. 
 
Seks do tega časa (ko si postal Velik), je bil spontan. Lahko si počel To kadarkoli in kjerkoli. In si si lahko predstavljal, da si Kim Basinger in on je Mickey Rourke v filmu Devet tednov in pol. Kasneje pa ugotoviš, da sta vse bolj podobna njegovemu nadaljevanju. Slabem. (dvojka in trojka sta vedno veliiik slabša, ane). 
 
To pa zato, ker enkrat začneš planirat familijo. In če rata v prvo, v drugo ali v tretje, si še spontan. Kao. Potem se pa začne. Aaaa, kaj je že ovulacija (guglaš), kdaj je ovulacija (šteješ dneve), skineš ovulacijski koledar (tistega po priporočilu frendice). Guglaš, bereš, šteješ, zapisuješ. In mesec kar naenkrat ni več sestavljen iz ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek, sobota, nedelja in tako naprej. Ampak mesec postane ciklus. Dnevi se pa kar naenkrat razdelijo na – normalni (brezvezni) dnevi, predovulacijski dnevi (plus minus šteješ levo desno), ovulacijski dnevi (ta dobri). In spet par normalnih (brezveznih) dni in pa čakalni dnevi (najdaljši, držiš pesti)…in tako vse dokler ne rata. V glavnem, tukaj je tudi bolj malo prostora za spontan seks. Ker je fokus drugje. 
 
No, ko pa rata, dobiš pa male Driskice. In si srečen , ker jih imaš. In je lepo. Je. Ampak, če si še vedno ostal normalen, se kdaj pa kdaj spet spomniš na Devet tednov in pol. In kako sta bila Kim in Mickey res HotHot. Mi smo pa zdaj bolj NotHot. Ampak njima je bilo veliko bolj enostavno, ker sta bila sama (ja, saj vem, da je film, ampak jaz si rada predstavljam, da je vse res). In v kuhinji nista imela korita zabasanega s skledčkami in žličkami zasušenih od gresa. In s hladilnika ju nista buljili Ana in Elza s svojimi prevelikimi očmi. In s ta istega hladilnika ni plapolala risba z veliko čokoladno torto na kateri piše MamiUseNajbolše. In z istega hladilnika tudi ni viselo sto počičkanih opomnikov, kaj je treba v sredo nesti v šolo in kdaj in kam na rojstni dan. In iz otroške sobe jima ni vletavala Ona, ker je spet žejna ali bi šla pa lulat. Desetič. Ja, ravno takrat! In ja, zato sta onadva lahko počela To kadarkoli na kuhinjskih tleh. Pred lepim hladilnikom brez grdih magnetkov. 
 
Včasih ti pa le uspe. In otroke spakiraš nekam. Kar nekam. In imaš prazno hišo in vse dobre pogoje za počet To kjerkoli. Spontano. A se tudi ob takih najboljših pogojih zgodi, da se ti enostavno NeDa. Ker si prejšnje tri noči bedel zaradi zamašenega noska ali si imel pa slab dan v službi. In hočeš samo spontano ležat na kavču. Zavit v toplo deko. Pomakat piškote v karkoli. In gledat Najine mostove (jaz) ali Star Wars (on). S prepletenimi nogami. Vajinimi. (Mimogrede…Meryl še vedno nisem oprostila, ker ni odprla tistih vrat in stekla iz avta…).
 
In tako potem ugotoviš, da je minil en zelo spontan mesec. Pa nisi seksal. Spontano, nespontano. Ne eno, ne drugo. Ker ni prišlo do tega spontanega momenta, da bi. In se ti kar naenkrat planiranje seksa ne zdi tako napačno. Tako da…
 
Jaz ga imam do nadaljnjega v planu. Tedenskem. Na rumenem pildku.
 
 
 
Moj oči (gospod v plašču in s klobukom) ne bere mojih tekstov, ampak mu mami vsakič naredi povzetek. Ne vem, kako bo tega povzela in povedala. Hahaha…mami, znajdi se. Cmok
Nalagam, počakaj...