Mame v pajkicah

0
Sem se na fejsu vpisala v eno skupino o nasvetih za bebice…ker sem malo pozabila…Kaj mu že daš prvo za jest (po zadnji modi) in kaj narediš, da Mali kvalitetno rigne, recimo. In sem po parih dneh mogla kliknit LeaveGroup, dat na Unfollow… Ker ne morem. Brat tega. 
 
Skupine in forumi o vzgoji, hranjenju, dojenju,…ni takega, ki bi ga hotela ali pa bi ga celo z veseljem spremljala. S samo idejo teh strani ni čisto nič narobe. Ampak komentarji in nasveti, nas, fejst napaljenih mam, so ali pocukrani, osladni in bedasti…ali pa so nesramni in napadalni in tudi dolgočasni. In potem moram res velik skrolat, da iz vsega izluščim kak v redu nasvet, ki ga rabim. 
 
Kako so (bile) Naše Mame Kul. Pri vzgoji so sicer velik delale narobe, ker NeMami, ne pustiš dojenčka, da kar joka in ga ne stisneš, zato DaSeNeRazvadi, ampak ga vedno, veeedno vzameš k sebi in ga potolažiš. Ok, to zdaj vemo. One niso. Danes vzgajamo precej drugače. Pa je bilo prej res vse narobe? 
 
Moji tastari res niso bli strogi (bili so v bistvu premalo strogi) pa vseeno nismo šli vsi v levo, ker sem Jst tko hotla in niso vsi nehal govorit, ko sem Jst hotla kaj povedati in mami mi ni delala ladjic in lokomotiv iz brokolija in bučk, zraven pa delala piruete in me zabavala, zato da pa VseenPojemKejZdravga. Danes jem brokoli in bučke. Naše mame so že KEJ delale prav. Predvsem so bile pa ženstvene. In dostojanstvene. In dame. In to v lepih kostimčkih, z ujemajočo torbico in urejeno fen frizuro. In ne, niso hodile z ruzaki (ki so za v hribe) in v pajkicah (ki so za v telovadnico) in z mastno figo sred glave (ki ni za nikamor #myhairstylefortoday). In Ne, tud niso se zmerjale prek forumov. Pa ne zato, ker forumov ni bilo. Ne Zato. 
 
Danes smo mamice emancipirane in zelo moderne. In prav je, da smo. Ampak Ja, zmerjamo se po forumih, če ne direktno, pa med vrsticami (in Ne, smajli na koncu komentarja tega ne zakamuflira)…in to vse Zato, ker … 
 
Z malo Driskico se je baje TrebaSkooosPogovarjat in ji vse vedno LepoInMirnoRazložit in če hoče Driskica v levo, pa pejmo vsi v levo. In Ne, ne bomo šli na obisk, ker boga Driskica je danes utrujena, za kosilo bomo pa vsi jedli pomfri z učki in ušeski, ker Driskica bi to danes…ane. In ker se nam Driskica večno smili. 
 
Forumov in skupin s tako vsebino ne berem več. 
 

 

Nalagam, počakaj...